Home > Recepten

Amandelbonbons 1

50 gr boter

200 gr suiker

2 zakjes vanillesuiker

2,5 dl slagroom

300 gr blanke, geschaafde amandelen

150 gr in kleine stukjes gesneden geconfijte sinaasappel

50 tot 60 stukjes ouwel (4 cm diameter)

150 gr couverture
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit voor de amandelmassa de boter met suiker en vanillesuiker al roerend tot de suiker lichtbruin is geworden.

Voeg de slagroom toe en verhit alles al roerend tot de suiker is opgelost.

Roer er de amandelen en sinaasappel door en verhit de massa nogmaals al roerend tot deze goed gebonden en stevig is.

Verdeel de amandelmassa in kleine hoopjes over de ouwelstukjes en leg deze op een bakblik.

Schuif dat in een voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten op 175 tot 200C.

Roer voor het glazuur de chocolade au-bain-marie tot een romige massa.

Doop de bonbons direct na het bakken met de onderkant in de couverture.

Doe de afgekoelde bonbons in goed sluitende schaaltjes of trommels en bewaar ze koel.