Home > Recepten

Sinaasappeltruffels

75 gr roomboter in stukjes

¾ dl slagroom

240 gr pure (bittere) chocolade in stukjes

1 eidooier

1 theelepel geraspte sinaasappelschil

2 eetlepels fijngesneden geconfijte sinaasappelschil

2 eetlepels Grand Marnier

gezeefd cacaopoeder
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De boter en de slagroom in een steelpan doen en op laag vuur verhitten tot de boter smelt en de room goed heet is.

Van het vuur af de chocolade toevoegen en al roerend laten smelten.

De eidooier erdoor roeren, de geraspte en fijngesneden sinaasappelschil en Grand Marnier toevoegen en het mengsel in de koelkast laten afkoelen tot het stevig is.

Van het mengsel 40 balletjes vormen en deze door de cacao rollen.

Notities

Maximaal 2 weken afgesloten in de koelkast bewaren.