Home > Recepten

Chocolade-rozijnen-fudge

125 gr roomboter in stukjes

2 dl melk

4 eetlepels gezeefd cacaopoeder

750 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

75 gr rozijnen

50 gr fijngehakte pecannoten of walnoten
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Aantal Porties: 50
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De bodem van de vorm met aluminiumfolie bekleden.

De boter in een grote pan smelten, de melk toevoegen, de cacao, suiker en vanillesuiker erdoor roeren en op zacht vuur verhitten tot de suiker is opgelost.

De pan af en toe omschudden, maar niet meer roeren.

Het mengsel aan de kook brengen en verhitten tot ± 115°C (Test dit door een klein beetje van het mengsel in koud water te doen, het wordt dan een zacht balletje).

De pan van het vuur halen en 5 minuten laten afkoelen.

Met een pollepel roeren tot het mengsel dik wordt, maar nog glanzend is.

De rozijnen en de noten toevoegen.

Het mengsel in de bakvorm schenken, goed aandrukken en 2 uur laten afkoelen.

De fudge uit de vorm halen door met een mes de kanten los te snijden en de vorm om te keren.

Het folie verwijderen en de fudge in 50 stukken van 2 x 5 cm snijden.

Notities

Maximaal 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren.

Benodigdheden

een ingevette bakvorm van ± 25 x 20 cm