Home > Recepten

Kwark-ijsbonbons, Mexicaans

250 gr suiker

3 eidooiers

400 gr volle kwark

1 1/2 dl stijfgeklopte slagroom

3 eetlepels tequila

150 gr pure chocolade
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De suiker en 4 dl water aan de kook brengen en het mengsel laten afkoelen.

De eidooiers in een kom doen en loskloppen.

Deel voor deel het suikerstroopje toevoegen.

Het mengsel in de pan terugschenken en op zacht vuur langzaam verwarmen tot het gebonden is. (let op: niet laten koken).

Het mengsel onder regelmatig roeren laten afkoelen.

De kwark, de slagroom en 2 eetlepels tequila toevoegen.

Het mengsel in de vorm schenken en de bovenkant glad strijken.

In diepvriezer in ± 6 uur laten bevriezen.

Er met een grote ijsbolschep ijsbollen uitsteken en in de vriezer zetten.

De chocolade au bain-marie smelten en er 1 eetlepel tequila door roeren.

De ijsbollen op een grote vork leggen, snel in de gesmolten chocolade dopen en op het bakpapier leggen.

Direkt in de vriezer zetten.

Notities

Serveer de ijsbonbons op een dessertbordje met lobbig geklopte slagroom.

Benodigdheden

een vorm met rechte gladde wanden, bakpapier, een grote ijsbolschep