Home > Recepten

Borstplaat 1

250 gr suiker

5 eetlepels water

1 mespunt boter



In plaats van water kunt u ook melk nemen en eventueel één van de lepels vervangen door likeur.

Voeg voor chocoladeborstplaat 5 theelepels cacao en voor koffieborstplaat 5 theelepels oploskoffie toe.



Koffieborstplaat 2:

Roer in plaats van water 3 eetlepels sterk gezette koffie door 1 portie borstplaat.



Notenborstplaat:

Voeg, als het mengsel goed van dikte is, 2 eetlepels gemengde gehakte noten bij 1 portie borstplaat en garneer de borstplaat met enkele hele nootjes.



Chocoladeborstplaat:

Maak 1 portie borstplaat en meng de suiker met 1 1/2 afgestreken eetlepel cacao.

Ga verder te werk als bij het basisrecept is beschreven.

De laatste druppel van de lepel trekt nu snel achter elkaar 3 korte draadjes.
  • Omschrijving recept: Snoepjes

Bereiding

Breng al roerend de suiker met water aan de kook op een kleine vlam.

Laat het ten hoogste 10 minuten koken.

Leg ondertussen de borstplaatvorm op een platte schaal.

Controleer of de borstplaatvorm goed ligt en er geen spleetje meer is waardoor het mengsel weg kan lopen.

Giet dan het mengsel in de vorm en laat het goed afkoelen.

Notities

Dit is het recept voor witte borstplaat.

In plaats van water kunt u ook melk nemen en eventueel één van de lepels vervangen door likeur.

Voor chocolade-borstplaat 5 theelepels cacao toevoegen; voor koffie-borstplaat 5 theelepels oploskoffie toevoegen.

De recepten in deze file zijn verstrekt door moeders, schoonmoeders, grootmoeders, tantes en allerlei andere verwanten. Verder zijn ze overgetikt uit kookboeken, dag-, week- en maandbladen en ander drukwerk wat in de brievenbus gegooid wordt. Ook zijn de FidoNet berichtenarea GASTRO.028 en de Internet nieuwsgroep NL.CULINAIR een bron van recepten. Al met al moet dit een grote verscheidenheid aan recepten opleveren. Al deze recepten worden bekeken, soms uitgeprobeerd, en geplaatst in files waarin de recepten soort bij soort bij elkaar komen te staan.