Home > Recepten

Pain de campagne

15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist

700 gr ongebleekte bakkersbloem of een mengsel van 1 deel roggemeel en 3 delen bakkersbloem

1 tl zout

2 el zemelen

2 el tarwekiemen

25 gr margarine

1 tl moutextract

1.5 dl yoghurt
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten.

Zeef de bloem met het zout in een kom. Roer er de zemelen en tarwekiemen door. Wrijf er de margarine door. Voeg het gistmengsel, moutextract en de yoghurt toe en roer alles tot een zacht deeg. Kneed het 5 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit. Vorm een langwerpig brood en leg dit op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat.

Laat het brood afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Bestrooi het met meel en zemelen en kerf het enkele malen kruiselings in. Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 20 tot 25 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt.