Home > Recepten

Ciabatta 1

700 gr bakkersbloem

25 gr verse gist

4.25 dl lauw water

1 dl olijfolie

2 tl zout
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Aantal Porties: 2

Bereiding

Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.

Roer in een maatbeker de gist door ¾ dl water. Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl. Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg. Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door.

Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat. Laat ze rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten.