Ciabatta 1 |
|
700 gr bakkersbloem 25 gr verse gist 4.25 dl lauw water 1 dl olijfolie 2 tl zout |
|
BereidingDoe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.Roer in een maatbeker de gist door ¾ dl water. Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl. Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg. Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door. Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat. Laat ze rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten. |
Home > Recepten