Home > Recepten

Muffins 4

15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist

2.5 dl lauwe melk

450 gr bakkersbloem

1 tl zout

1 ei losgeroerd

25 gr boter, gesmolten

50 gr griesmeel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de gist door de melk. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef de bloem met het zout en roer er het gistmengsel, ei en de boter door. Kneed tot een glad, elastisch deeg dat niet plakkerig is. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Steek hieruit rondjes van 9 cm. Bestuif ze met griesmeel. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat. Laat ze afgedekt rijzen tot het dubbele volume.

Bak de muffins 5 minuten op een grilleerplaat of koekplaat, of bak ze 10 minuten in een op 230°C voorverwarmde oven. Keer ze halverwege.

Serveer de muffins warm, rooster ze aan beide kanten, snijd ze open en besmeer ze met boter.