Home > Recepten

Chapatis 3

225 gr volkorenmeel

1.5 dl water

1 tl zout
  • Omschrijving recept: Brood; Indiaas
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef het meel in een kom en voeg slechts een gedeelte van de uitgezeefde zemelen toe. Voeg de helft van het water toe en vervolgens het zout.

Werk er geleidelijk het resterende water door tot u een kleverig deeg hebt. Kneed het op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch, maar nog enigszins vochtig is.

Maak kleine stukjes deeg los, rol die door de bloem en plet ze. Rol ze uit tot rondjes van circa 17 cm.

Verhit een stevige koekepan zonder vet en bak elke chapati 30 seconden aan elke kant tot hij gespikkeld en iets dikker is. Keer hem, druk hem met een theedoek tegen de pan en bak hem nog 30 seconden. Keer hem opnieuw en herhaal deze handeling.

Houd ze warm terwijl u de rest bakt.