Home > Recepten

Pangsit goreng 04 met zelfgemaakte velletjes

Voor de vulling:

250 gr gehakt (rund/varken)

100 gr garnalen

1 teentje knoflook

peper en zout



Voor de velletjes:

350 gr bloem (meel)

1 ei

2 eetlepels olie zout

scheut lauw water
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Borrelhapjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de garnalen klein, wrijf de knoflook fijn en meng alle ingredienten voor de vulling door elkaar.

Vorm er knikkergrote balletjes van en bak ze in de olie lichtbruin.

Kneed van de ingredienten voor de velletjes een samenhangend deeg en rol het uit, maak vierkantjes van 10 cm.

Leg op ieder velletje een balletje, klap het velletje dicht in de vorm van een driehoek.

Vouw de punten naar binnen en bak de pangsit in hete olie lichtbruin

Notities

Serveer de pangsit met een sausje van chili en tomatenketchup.