Home > Recepten

Soep uit Peking

4 plakken gerookte ham zonder zwoerd of vet

1 kleine Chinese kool

1 liter eendenbouillon

1 eetlepel sesamzaad

een klein beetje knoflook uit de knijper

1-2 eetlepels lichte sojasaus

1 theelepel witte wijnazijn

zout, witte peper uit de molen

1 losgeklopte eierdooier
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd van de ham heel kleine blokjes.

Maak de kool schoon, snijd er repen van en gooi de harde kern weg.

Doe de gewassen en uitgelekte reepjes in de hete eendenbouillon en laat het ten hoogste 5-6 minuten koken.

Rooster de sesamzaadjes in een hete koekenpan en leg er een deksel op tegen het springen.

Voeg de ham, knoflook, sesamzaadjes, azijn en sojasaus aan de soep toe en maak alles op smaak met zout en peper.

Laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.

Meng vlak voor het opdienen al roerend met een heel klein straaltje de losgeklopte eierdooier erdoor, zodat die sliertjes vormt.

Dien de soep in verwarmde kommen op.

Notities

Variatie: In plaats van gerookte ham, kunt u ook gerookte kip of eendenborst gebruiken. Vooral het laatste maakt de soep extra feestelijk.