Soep, zoetzuur |
|
60 gr zeer mager varkensvlees 3 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt in heet water, uitgelekt en gehakt 60 gr gepelde garnalen, liefst ongekookt (diepvries) 1 1/2 liter kippenbouillon 30 gr bamboescheuten, uitgelekt en in dunne plakjes 3 schoongemaakte en gesneden lente-uitjes zout, witte versgemalen peper 1 eetlepel suiker 1 eetlepel zoete ketjap 1 eetlepel lichte sojasaus 1-2 eetlepels chilisaus 1 1/2 eetlepel Chinese azijn een scheutje Chinese wijn of sherry 1 eetlepel sesamolie 1 losgeklopt ei 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water |
|
BereidingLeg het varkensvlees even in de vriezer of in het vriesvak van de koelkast om op te stijven en snijd er dan flinterdunne reepjes van 5 cm lengte van.Kook de paddestoelen even zacht in water met wat zout en laat ze uitlekken. Doe de reepjes vlees, de garnalen en de in stukjes gesneden paddestoelen in een soeppan en giet er de bouillon over. Breng aan de kook en laat op heel laag vuur 3-4 minuten trekken. Doe de rest van de ingredienten, behalve het ei en de maïzena in de soep en laat alles nog even door en door heet worden. Giet met een klein straaltje al roerend het ei door de soep, zodat het draadjes vormt. Bind met de aangemaakte maïzena en proef of extra zout en peper nodig zijn. Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct. NotitiesBelangrijk: De soep moet koken als het ei wordt toegevoegd, maar mag daarna niet te lang meer staan. |
Home > Recepten