Home > Recepten

Kerriesoep met gehaktballetjes

Voor de gehaktballetjes:

250 gr mager rundergehakt

1 knoflookteen uit de knijper

1 ui, gepeld en zeer fijn gehakt

mespunt zout

1 flinke theelepels kerriepoeder, scherp

1 theelepel kaneel

1 theelepel kruidnagelpoeder

1 theelepel gemalen zwarte peper uit de molen

30 gr paneermeel of gedroogd witbroodkruim

1 klein losgeklopt ei

een paar lepels plantaardige olie



Voor de bouillon:

1-2 theelepels garam masala

1 theelepel kurkuma

1 ui, gepeld en zeer fijn gehakt

een paar gedroogde currybladeren, fijngewreven

1 klein blikje kokosmelk of 150 gr gedroogde geraspte kokos

2 dl kokend water
  • Omschrijving recept: Soepen; Aziatisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Begiet bij gebruik van gedroogde kokos eerst met het kokende water en laat weken.

Vermeng voor de gehaktballetjes alle ingredienten en maak balletjes ter grootte van een walnoot.

Doe de geweekte kokos in een doekje, pers er zoveel mogelijk van het vocht uit en vang dat op in een kom.

Verhit de olie in de wok of braadpan en bak de gehaktballetjes al omscheppend aan alle kanten mooi bruin.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

Veeg met een stuk keukenpapier de achtergebleven olie uit de wok en doe er 1 theelepel nieuwe in.

Fruit al roerend in 30 seconden de kruiden even aan, zodat ze volledig op smaak komen.

Voeg de uien en knoflook toe en bak nog 3 minuten.

Voeg krap 1 liter kokend water en de kokosmelk toe, laat het al roerend aan de kook komen en laat op laag vuur 5 minuten trekken.

Giet het dan door een fijne zeef in een schone pan.

Voeg de gehaktballetjes aan de soep toe en proef of extra kruiden nodig zijn.

Serveer de soep heet