Home > Recepten

Kippensoep met mie

450 gr zeer dunne mie of mihoen

2 eetlepels plantaardige olie

250 gr gekookte kip, in blokjes gesneden

175 gr Chinese of witte kool, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden

1 1/2 liter kippenbouillon

1 theelepel suiker

1 theelepel zout

2 eetlepels Shao Hsing wijn of droge sherry

2 eetlepels lichtje sojasaus
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng in een grote pan voldoende water aan de kook om de mie te koken.

Voeg de mie aan het water toe en kook net lang genoeg om ze beetgaar te houden. Volg de voorschriften op de verpakking, de kooktijden zijn per soort erg verschillend.

Giet de mie af en spoel met koud water om plakken tegen te gaan.

Maak in de wok de olie heet, bak al omscheppend de stukjes kip 1-2 minuten en haal ze met een schuimspaan uit de pan.

Bak in de achtergebleven olie de reepjes kool eveneens 1-2 minuten.

Strooi er suiker en zout over en schenk de wijn en de sojasaus erbij.

Laat even door en door heet worden en voeg dan de kippenbouillon, kip en mie toe.

Warm alles goed door, maar laat de soep in geen geval meer koken, anders wordt de mie te zacht.

Schep de soep in verwarmde kommen of borden en dien direct op.