Home > Recepten

Soep van gemengde paddestoelen en kip

100 gr grotchampignons, schoongewreven en in plakjes gesneden

50 gr gedroogde boomoren

50 gr gedroogde wolkenoren

1 eetlepel plantaardige olie

1 1/2 liter kippenbouillon

100 gr gekookte kip in reepjes gesneden

3 lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden

mespunt ve-tsin

zout

1 eetlepel zoete ketjap

2 eetlepels Shao Hsing wijn of droge sherry

witte peper uit de molen

1 eetlepel maïzena, opgelost in een klein beetje bouillon
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gedroogde paddestoelen eerst 30-40 minuten in warm water en ververs het water tweemaal.

Laat ze uitlekken en snijd ze in repen.

Verhit de olie in de wok, voeg alle paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur, al omscheppend 2 minuten.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan.

Breng in een soeppan de bouillon aan de kook en voeg alle ingredienten toe, behalve de maïzena en de paddestoelen.

Laat op laag vuur een paar minuten trekken.

Doe dan de paddestoelen in de soep en schenk er al roerend de opgeloste maïzena bij.

Schenk de soep, als ze kookt en licht gebonden is, direct in verwarmde kommen en dien op.