Soep van gemengde paddestoelen en kip |
|
100 gr grotchampignons, schoongewreven en in plakjes gesneden 50 gr gedroogde boomoren 50 gr gedroogde wolkenoren 1 eetlepel plantaardige olie 1 1/2 liter kippenbouillon 100 gr gekookte kip in reepjes gesneden 3 lente-uitjes, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden mespunt ve-tsin zout 1 eetlepel zoete ketjap 2 eetlepels Shao Hsing wijn of droge sherry witte peper uit de molen 1 eetlepel maïzena, opgelost in een klein beetje bouillon |
|
BereidingWeek de gedroogde paddestoelen eerst 30-40 minuten in warm water en ververs het water tweemaal.Laat ze uitlekken en snijd ze in repen. Verhit de olie in de wok, voeg alle paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur, al omscheppend 2 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook en voeg alle ingredienten toe, behalve de maïzena en de paddestoelen. Laat op laag vuur een paar minuten trekken. Doe dan de paddestoelen in de soep en schenk er al roerend de opgeloste maïzena bij. Schenk de soep, als ze kookt en licht gebonden is, direct in verwarmde kommen en dien op. |
Home > Recepten