Home > Recepten

Soep, pikant

200 gr doufu

4 Chinese paddestoelen

100 gr varkensfilet

2 takjes koriander (of peterselie)

1 lente-uitje

2 eieren

1 liter kippenbouillon

50 gr bamboespruiten

2 eetlepels sojasaus

3 eetlepels azijn

1 theelepel suiker



voor de marinade:

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel maïzena

1/2 theelepel suiker



voor het bindpapje

2 eetlepels maïzena

4 eetlepels water
  • Omschrijving recept: Soepen; China
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het varkensfilet in dunne reepjes en marineer het vlees met de ingredienten van de marinade 20 minuten.

Was en week de paddestoelen 30 minuten in water, verwijder de steeltjes en snijd de kapjes in dunne reepjes.

Snijd de doufu in dunne reepjes.

Was de bamboespruiten onder koud stromend water en snijd ze in dunne reepjes.

Hak de koriander (of peterselie) en de lente-ui fijn.

Klop de eieren los.

Vermeng de ingredienten van het bindpapje.

Breng de kippenbouillon met de sojasaus en de azijn aan de kook, voeg de doufu, de bamboespruiten, de paddestoelen en de suiker toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.

Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de soep licht bindt.

Voeg het varkensfilet en in een dun straaltje het losgeklopte ei aan de soep toe, zet het vuur uit en roer de soep goed door.

Voeg de koriander (of peterselie) en de lente-ui toe.

Giet de soep in een soepterrine en serveer heer direct.

Een ieder voegt aan tafel naar smaak witte peper aan de soep toe.