Home > Recepten

Kalkoensoep met Chinese paddestoelen

175 gr kalkoenborst, zonder been

1 eetlepel sesamolie

50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, zoals wolkenoren of boomoren

1 liter kippenbouillon

1 eetlepel lichte sojasaus

1 plakje verse gemberwortel, geschild

zout, witte peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig.

Snijd van het vlees eerst dunne repen en aansluitend stukjes.

Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze aan alle kanten, al omscheppend even aan.

Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg.

Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in rijkelijk water waaraan wat zout is toegevoegd, laat ze uitlekken en snijd ze in repen.

Doe de bouillon, paddestoelen, stukjes vlees, sojasaus en gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken.

Neem de stukjes gember uit de soep, breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat extra zout.

Dien de soep in verwarmde kommen op.

Notities

Tip: Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook.