Home > Recepten

Eendensoep

2 lente-uitjes, schoongemaakt en gehakt

1 eetlepel plantaardige olie

2 1/2 cm gemberwortel, geschild en zeer fijn gehakt

100 gr gekookt eendenvlees in flinterdunne reepjes

100 gr wintermeloen, in dunne plakjes gesneden (alleen in blik te koop in speciaalzaken)

1 1/2 liter kippenbouillon (of eendenbouillon)

zout

mespunt ve-tsin (naar keuze)

1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry

2 theelepels maïzena, opgelost in een beetje bouillon

peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendenvlees toe.

Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van.

Doe die samen met de overige ingredienten in de bouillon en breng de soep aan de kook.

Schenk de wijn of sherry erbij, bind met de aangemaakte maïzena en maak de soep op smaak met wat zout en peper.

Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.