Home > Recepten

Soep met maïs en krab, gebonden

1 liter kippenbouillon

300 gr maïskorrels uit blik, gepureerd met eigen nat

100 gr krabvlees, eventueel diepvries

zout, witte peper uit de molen

1 flinke eetlepel lichte sojasaus

1-2 eetlepels Chinese rijstwijn

2 eiwitten, zeer stijf geklopt



Voor de garnering:

schuingesneden stukjes lente-ui
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de kippenbouillon met de maïspuree aan de kook en breng op smaak met zout, peper, sojasaus en rijstwijn.

Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten trekken en daardoor wat binden.

Klop met een garde krachtig de stijfgeklopte eiwitten door de soep en doe dan pas de stukjes krab in de soep, anders gaan ze stuk.

Laat de soep op laag vuur door en door heet worden, maar niet koken, anders stollen de eiwitten.

Schep de soep in verwarmde kommen en dien haar bestrooid met lente-ui op.

Notities

Belangrijk: Laat, als de eieren en krab zijn toegevoegd, niet meer koken.

Variatie: Gebruik eens visbouillon of garnalen in plaats van krab.