Wontonsoep 1 |
|
24 kleine wontonvelletjes (diepvries) 100 gr zeer fijngemalen kippen- of varkensvlees 30 gr versgehakte koriander 3 schoongemaakte, gehakte lente-uitjes een stukje geschilde en geraspte gemberwortel van 2 cm 1 losgeklopt ei 1 1/2 liter kippenbouillon 1 eetlepel zoete ketjap 1 theelepel sesamolie zout, versgemalen witte peper Voor de garnering: blaadjes selderij of waterkers |
|
BereidingLeg de wontonvelletjes naast elkaar op een werkvlak en leg er een schone en goed vochtige doek over om uitdrogen te voorkomen. Anders kunt u ze niet meer zonder te beschadigen vullen.Vermeng het gehakt met de koriander, ui, gember en wat peper en zout. Bestrijk de randen en hoeken van de wontonvelletjes met losgeklopt ei. Leg in het midden van elk wontonvelletje een lepeltje vulling en vouw het deeg tot driehoeken. Druk de randen goed met de vingers aan, zodat ze straks in de soep gesloten blijven. Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook en doe er de ketjap, sesamolie en wat zout en peper in. Laat de wontons er voorzichtig in glijden en kook op laag vuur nog 5-10 minuten, de vulling moet gaar zijn. Verwarm borden voor, schep de soep erin en dien op, gegarneerd met blaadjes selderij of waterkers. |
Home > Recepten