Home > Recepten

Wontonvellen

175 gr bloem

75 gr boekweitmeel (natuur- of reformwinkel)

2 eieren

1/2-1 eetlepel water

1/2 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem en het boekweitmeel.

Meng de eieren met het water en het zout.

Roer er een paar eetlepels van het bloemmengsel bij tot een glad, dun 'beslag' ontstaat.

Schenk dit bij de rest van de bloem en meng dit, vanuit het midden knedend, tot een glad, glanzend en makkelijk verwerkbaar deeg ontstaat.

Kneed er, als het te droog is, wat koud water bij.

Laat het deeg, verpakt in een vochtige doek, 1/2 uur rusten.

Verdeel het deeg in tweeën en rol het met behulp van een uitrolstok of pastamachine uit tot een zo dun mogelijk, nog bewerkbaar deeg.

Snijd hier vierkantjes van 5 cm uit.



Maak vulling volgens een recept. Draai hier knikkergrote balletjes van en let op elk deeglapje een balletje.

Neem de deeglapjes naar boven toe samen en draai ze dicht.

Let de 'tasjes' of 'wonton' in een stoompan en stoom ze boven kokend water in 30 minuten gaar (of pocheer ze in net kokend water in 15 minuten voorzichtig gaar).