Home > Recepten

Vogelnestjessoep

200 gr verpakte vogelnestjes (Chinese winkel)

50 gr lotuszaad (Chinese winkel)

1 1/2 liter water

60 gr suiker

1 1/2 dl kokosmelk
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de vogelnestjes ± 5 uur in koud water.

Verwijder ongerechtigheden als twijgjes en veertjes met een pincet en kook de nestjes in kokend water tot ze zacht zijn.

Spoel goed na, laat ze uitlekken en zet ze weer op in kokend water.

Haal ze van het vuur en laat ze 1 uur staan.

Week het lotuszaad 3 uur in koud water en laat het uitlekken.

Doe het in kokend water en laat het zachtjes gaar koken.

Laat het uitlekken en zet het onder koud water tot het is afgekoeld.

Prik met een naald het hart uit de zaden; dat smaakt bitter en doet afbreuk aan de soep.

Breng 1 1/4 liter water aan de kook, los er al roerend de suiker in op, voeg de vogelnestjes en het lotuszaad toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

Roer er de kokosmelk door en dien de soep warm op.