Home > Recepten

Foo yong hai 09

5 losgeklopte eieren

50 gr gekookte kip, reepjes ham of kleine gekookte garnalen

1 stengel bleekselderij, zeer fijn gehakt

4 Chinese paddestoelen, geweekt en in water met zout 10 minuten gekookt

50 gr taugé

1 klein uitje, gepeld en gehakt

zout, zwarte peper uit de molen

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

olie om te bakken



Voor de saus:

3 dl kippenbouillon

1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup

1 eetlepel maïzena opgelost in een klein beetje water

1 eetlepel zoete ketjap

mespunt cayennepeper

mespunt zout

1 theelepel sesamolie



Voor de garnering:

peterselie
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de losgeklopte eieren met het vlees of de garnalen.

Dep de paddestoelen droog, snijd de steeltjes eraf en doe ze weg.

Maak reepjes van de hoedjes.

Verwijder de groene velletjes van de taugé en doe het samen met de paddestoelen door de eieren.

Breng op smaak met zout, peper en rijstwijn of sherry.

Vermeng alle ingredienten voor de saus, laat het al roerende heet worden en iets indikken. Houd de saus warm.

Verhit 1-2 eetlepels olie in een koekenpan of wok. Doe er de helft van het eiermengsel in en bak op niet te hoog vuur de onderkant lichtbruin.

Keer de omelet om, laat de andere kant even stollen en laat hem op een verwarmde schaal glijden.

Bak op dezelfde wijze de tweede omelet en doe die eveneens op de schaal over.

Begiet de omeletten met de saus, garneer ze met peterselie en serveer ze direct.