Home > Recepten

Roereieren met garnalen

12 gamba's of andere grote garnalen, gekookt en gepeld

8 goed losgeklopte eieren

1 kleine stengel bleekselderij, gehakt

1 lente-uitje, schoongemaakt en alleen het wit gehakt

1-2 theelepels Chinese vissaus

peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de garnalen in de lengte door.

Roer de stukjes garnaal door de eieren en doe er ook de stukjes selderij en lente-ui bij.

Voeg de vissaus toe en maal er rijkelijk peper over.

Schenk het mengsel in een ingevette pan, draai het vuur niet al te hoog en laat het eerst even wat stollen.

Schep met een vork regelmatig om tot de hele massa stevig is geworden.

Serveer het gerecht naar verkiezing heet of koud.

Notities

Belangrijk: Voeg in beginsel geen zout toe, vissaus is nogal hartig.



Variatie: Natuurlijk kunt u ook voor een andere vulling kiezen: reepjes ham en stukjes tomaat zijn heel geschikt.