Eipudding, gestoomd (hartig gerecht) |
|
4 eieren 1 plakje Parmaham 1 lente-ui 1 eetlepel azijn 1 eetlepel sojasaus Smaakgevers: 1 1/2 dl kippenbouillon 1 theelepel sesamolie zout 1 theelepel maïzena |
|
BereidingKlop de eieren los en voeg de ingredienten van de smaakgevers toe.Hak het plakje Parmaham fijn. Hak de lente-ui fijn. Plaats een stoomrek in een wok, breng water tot een cm onder het stoomrek aan de kook. Doe het eimengsel in een stoombestendige schaal op het stoomrek, sluit de wok met een deksel en stoom het eimengsel op een laag vuur twintig minuten. Snijd de gestoomde eipudding in een Chinese ruit. Giet er een eetlepel azijn en een eetlepel sojasaus over. Strooi de gehakte lente-ui en de aan stukjes gehakte Parmaham over de eipudding. NotitiesDeze eipudding kan geserveerd worden met warme rijst.BenodigdhedenWok en stoomrek |
Home > Recepten