Home > Recepten

Chow dan tjioe (Chinese omelet)

150 gr kippenborst of kipfilet

1 fijngesneden rode paprika

1 fijngesneden bamboescheut

wat fijngesneden selderij

1 grote fijngesneden ui

1 fijngesneden teentje knoflook

wat ve-tsin

slaolie

3 theelepels ma´zena

3 eetlepels water

1 eetlepel ketjap

1 eetlepel droge sherry

zout, peper

3 of 4 eieren
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de ui, knoflook, bamboe, selderij, paprika en de stukjes kip, tot de kip goed gaar is.

Meng er dan de ma´zena, het water, de ketjap, sherry, zout, peper en wat ve-tsin door.

Roer het geheel goed door elkaar tot het zich bindt en zet op een klein vuur.

Kluts de eieren met wat bouillon en bak de omelet.

Schep het mengsel op een platte schaal en leg de omelet daarbovenop.

Notities

Eet dit met witte warme rijst, wat kroepoek, atjar en sambal.