Tjap tjoi 04 |
|
300 gr groenten: bijvoorbeeld bloemkool, worteltjes, taugé, paprika, reboeng, broccoli, spruitjes, peultjes, boontjes, komkommer, selderij 150 gr vlees: bijvoorbeeld kip of varkensvlees 1/2 fijngesneden ui 1 eetlepel olie 1 1/2 plakje uitgebakken gerookt ontbijtspek 1 theelepel djahé (scheutje sherry) 2 eetlepels visketjap peper 1/2 kippenbouillontablet 1 1/2 kopje vocht (water en groentenat) maïzena om te binden |
|
BereidingKook de groenten in weinig water gaar (ze moeten knapperig blijven).Fruit de fijngesneden ui in de olie. Voeg de kippenbouillontablet, peper, ketjap, gemberpoeder, (de sherry) en het uitgebakken spek toe. Alles even opbakken. Voeg de uitgelekte groenten toe en bak ze even mee. Voeg het vlees en het vocht toe. Licht binden. |
Home > Recepten