Home > Recepten

Tjap tjoi 04

300 gr groenten: bijvoorbeeld bloemkool, worteltjes, taugé, paprika, reboeng, broccoli, spruitjes, peultjes, boontjes, komkommer, selderij

150 gr vlees: bijvoorbeeld kip of varkensvlees

1/2 fijngesneden ui

1 eetlepel olie

1 1/2 plakje uitgebakken gerookt ontbijtspek

1 theelepel djahé

(scheutje sherry)

2 eetlepels visketjap

peper

1/2 kippenbouillontablet

1 1/2 kopje vocht (water en groentenat)

maïzena om te binden
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de groenten in weinig water gaar (ze moeten knapperig blijven).

Fruit de fijngesneden ui in de olie.

Voeg de kippenbouillontablet, peper, ketjap, gemberpoeder, (de sherry) en het uitgebakken spek toe.

Alles even opbakken.

Voeg de uitgelekte groenten toe en bak ze even mee.

Voeg het vlees en het vocht toe.

Licht binden.