Home > Recepten

Tjap tjoi 08

1 dikke prei

4 worteltjes

1 bakje champignons

5 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 paprika

300 gr kipfilet

zonnebloemolie

1 eiwit

1 theelepel maïzena



voor de saus:

2 koppen kippenbouillon

3 eetlepels Chinese sojasaus

3 eetlepels sherry of rijstwijn

1 theelepel maïzena

1/2 theelepel peper

1 theelepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dunne plakjes, vermeng ze met het losgeroerde eiwit en de theelepel maïzena en laat ze een half uur in de koelkast staan. Snijd de prei in ringen, de worteltjes en champignons in plakjes, de paprika in reepjes en snipper de ui en de knoflook.

Verhit olie in een wok/wadjan tot het gaat dampen.

Roerbak hierin eerst het vlees snel, neem het uit de pan en roerbak dan de groenten (elke soort apart) enkele minuten.

Doe alles bij elkaar in de wok en schenk de saus erover.

Laat het gerecht snel warm worden en serveer het direct met mie of rijst.