Home > Recepten

Tjap tjoi 10

150 gr Chinese, spits- of witte kool

150 gr broccoli of bloemkoolroosjes

75 gr haricots verts of sperziebonen

75 gr worteltjes

50 gr taugé

50 gr bamboescheuten (uit blik)

1-2 uien

1 teentje knoflook

1 1/2-2 eetlepels (arachide)olie

2 theelepels djahé

3 dl kippenbouillon (van tablet)

2 eetlepels ketjap manis

1 mespuntje ve-tsin

250 gr gaar kippenvlees

2 theelepels maïzena

3 eetlepels fijngehakte bladselderij
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de groenten schoon.

Snijd de kool in smalle repen.

Verdeel de broccoli in kleine stukjes.

Snijd de boontjes in stukjes van 2 cm lang en de worteltjes in smalle reepjes.

Spoel de taugé enkele tellen in ruim koud water en verwijder de zaadhulsjes zo veel mogelijk.

Snijd de bamboe in smalle reepjes.

Snipper de uien.

Pers de knoflook uit.

Verhit de olie in een wadjan of wok en fruit er, onder voortdurend roeren en omscheppen, de uien in tot ze glazig zien.

Roer de knoflook en de djahé erdoor en voeg daarna de groenten toe.

Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 2 minuten bakken.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel, onder regelmatig omroeren, 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de ketjap en de ve-tsin toe.

Snijd het vlees in smalle reepjes of in blokjes en voeg ze bij de groenten.

Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.

Schuif alle ingredienten naar één kant van de wadjan en roer het maïzenamengsel door het vocht.

Laat er even de kook over komen, roer de groenten en het vlees erdoor en breng het opnieuw aan de kook.

Strooi de gehakte bladselderij erover.

Notities

Maak er een complete maaltijd van door er vlak voor het serveren ± 75 gr verse gepelde garnalen en ± 250 gr gekookte mie door te scheppen..

U kunt er ook heel goed drooggekookte witte rijst (nasi putih) bij geven.