Home > Recepten

Tjap tjoi speciaal

4 eetlepels maïsolie

2 gekneusde tenen knoflook

350 gr taugé

zout, peper

250 gr in fijne reepjes gesneden gebraden Pekingeend

4 in draadjes gesneden plakjes gemberwortel

1 eetlepel oestersaus

1 in reepjes gesneden dunne omelet

4 in fijne sliertjes gesneden lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een voorverwarmde wok of koekenpan en roerbak de knoflook 30 seconden.

Druk de teentjes daarbij plat, zodat het aroma vrij komt en gooi ze daarna weg.

Voeg de taugé met naar smaak zout en peper toe en roerbak 40 seconden.

Schep dit op een verwarmde schotel en giet alle vloeistof af.

Verhit de rest van de olie in de pan en voeg de eend, gember en oestersaus toe.

Roerbak nog even tot alles warm is en serveer direct, omdat het snel afkoelt.