Home > Recepten

Varkensvlees met asperges 1

300 gr asperges

200 gr varkenshaas

1 teentje knoflook

4 eetlepels olie

10 gr gember



Marinade:

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel maïzena

1 theelepel suiker

1 eetlepel rijstwijn of sherry

1 eetlepel water

peper



Smaakgevers:

1 eetlepel sojasaus

1/2 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in plakjes en marineer het met de ingredienten van de marinade 30 minuten.

Schil de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant. Halveer ze (indien nodig) en snijd ze diagonaal in stukjes van 3 cm. Blancheer de asperges ± 2 minuten in kokend water.

Hak de knoflook en de gember fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg het vlees toe, roerbak tot het vlees van kleur is veranderd.

Verwijder het vlees.

Verhit nogmaals 2 eetlepels olie in de wok, roerbak de knoflook en gember enkele seconden.

Voeg de asperges toe en roerbak een minuut.

Voeg het vlees en de smaakgevers toe, roerbak tot alles warm is.