Home > Recepten

Varkensvlees met asperges 2

12 verse asperges

200 gr varkensfilet

2 knoflooktenen

1 plakje verse gember

sojasaus

pale medium dry sherry

olie

maïzena

suiker

zout, peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een marinade van 1 theelepel maïzena, 1 eetlepel water, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel suiker en een snufje peper.

Snijd het vlees tegendraads in plakjes en daarna in reepjes van 3 cm en laat die 20 minuten in de marinade staan.

Schil de asperges met een dunschiller of met een aspergeschiller (schil de puntjes NIET) en snijd de onderste 3 cm eraf. Snijd het puntje eraf en snijd de steel in de lengte doormidden. Snijd ze dan schuin in stukjes van 3 cm.

Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de asperges toe, blancheer ze 3 minuten en spoel ze met koud water af.

Hak de knoflook en de gember fijn.

Verhit op hoog vuur een wok, verhit hierin 2 eetlepels olie en roerbak de knoflook en de gember tot het geurt.

Roerbak het vlees tot het verkleurt.

Schep het uit de wok en zet het apart.

Verhit de wok opnieuw met 1 eetlepel olie en roerbak de asperges 1 minuut.

Voeg het vlees, 1 eetlepel sojasaus en 1 1/2 theelepel zout toe en roerbak tot alles warm is.