Home > Recepten

Varkensvlees, zoetzuur 2

Voor het beslag:

100 gr bloem

4 eetlepels maïzena

1 eetlepel bakpoeder

mespunt zout

1 eetlepel olie

een scheutje bier of spuitwater

250 gr varkenshaas, in blokjes van ruim 1 cm gesneden

1 ui, gepeld en in ringen gesneden

1 groene of rode paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden

1 klein blik ananas, sap opgevangen en van de plakken stukjes gesneden



Voor het frituren:

olie



Voor de saus:

2 eetlepels maïzena

50 gr suiker of 2-3 eetlepels honing

mespunt zout

1 blik Chinese pickles, nat opgevangen en de pickles gehakt

1 eetlepel tomatenpuree of 4 eetlepels tomatenketchup

het sap van de ananas

het nat van de pickles
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef boven een beslagkom de bloem, maïzena, het bakpoeder en een heel klein beetje zout; maak in het midden een kuiltje, giet er de olie in en klop onder toevoeging van bier of spuitwater een vrij stevig beslag, dat beslist klontvrij moet zijn.

Maak de olie in de frituurpan heet, doop 4-5 stukjes vlees in het beslag en bak de stukjes bruin en knapperig.

Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op papier uitlekken.

Bak op deze wijze alle stukjes en houd ze warm.

Vermeng alle ingredienten voor de saus.

Verhit in de wok 1-2 eetlepels olie en bak de stukjes ui glazig.

Doe er de paprika en de stukjes ananas bij en laat het op laag vuur even stoven.

Schenk de saus erover, breng aan de kook en laat het al roerend binden.

Voeg vlak voor het opdienen de stukjes vlees toe, laat nog even door en door heet worden en dien direct op.