Home > Recepten

Varkensvlees, zoetzuur 4

Voor het vlees:

1 kg vers mager varkensbuikspek zonder zwoerd

1 theelepel zout

1 ei

1 eetlepel maïzena

3 eetlepels bloem

3-4 eetlepels water

olie om te frituren



Voor de saus:

1 ui

1 rode of groene paprika

1/4 in stukjes gesneden ananas

2 eetlepels maïzena

1/8 liter water of bouillon

1 eetlepel wijnazijn

2 eetlepels suiker

1 theelepel sojasaus

1 theelepel tomatenpuree

¾ dl ananassap

1/4 theelepel zout

1/2 theelepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm en strooi het zout er over.

Klop het ei los en meng het met de maïzena, de bloem en het water tot een glad, tamelijk stevig, beslag.

Roer de dobbelstenen vlees door het beslag, zodat ze gelijkmatig zijn bedekt.

Verhit de olie en frituur de stukken vlees, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn.

Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verwarm ze vlak voor het opdienen nog een paar minuten in de hete olie.

Snijd de ui fijn en fruit hem in een kleine pan glazig, maar laat hem niet bruin worden.

Voeg de in stukjes gesneden paprika en ananas toe.

Voeg de rest van de ingredienten voor de saus toe en verwarm de saus al roerend langzaam tot ze gebonden is.

Giet de saus over het varkensvlees en garneer met een paar stukjes ananas.