Home > Recepten

Cha shiu 3

500 gr varkensfricadeau

4 geperste teentjes knoflook

1 mespunt vijfkruidenpoeder

1 theelepel zout

1/2 theelepel djahé

3 eetlepels ketjap benteng manis

2 eetlepels honing

2 eetlepels rijstwijn

3 dl zoetzure saus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Droog het vlees en snijd het in vingerbrede repen.

Doe alle ingredienten, op de zoetzure saus na, in een vijzel en wrijf ze tot een pasta. Schep het vlees door het mengsel en laat het 1-2 uur marineren.

Doe enkele liters water in een braadslee en plaats de slee op de bodem van een oven die tot 225°C is verwarmd. Bestrijk het rooster met wat olie, leg het vlees erop en zet het in het midden van de oven. Keer het vlees na 20 minuten om, bestrijk het met de achtergebleven marinade en laat het nog 20 minuten braden.

Maak intussen de saus warm en schenk de helft in een platte schaal, leg het in kleine stukjes gesneden vlees erop en schenk de rest van de saus erover. Dien meteen op.