Home > Recepten

Babi panggang 03 (geroosterd (speen)varkensvlees)

1 Kg varkensbuiklappen met zwoerd aan een stuk

1 theelepel knoflookpoeder

2 theelepels boemboe babi panggang

3 eetlepels lichte sojasaus

1 eetlepel zout

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel chilisaus

1 eetlepel azijn

1 theelepel suiker

2 theelepels maïzena
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak in het vlees van de varkenslap niet te diepe inkepingen.

Maak een marinade van knoflookpoeder, boemboe babi panggang en sojasaus en laat het vlees 2 uur marineren. Steek daarna het zwoerd met metalen satépennen vast om omklappen van het vlees door de inkepingen te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Dep het vlees voorzichtig droog met keukenpapier en bestrooi het zwoerd met flink wat zout. Leg het vlees met het vleesgedeelte naar beneden op het rooster in de oven. Zet er een bakblik onder met ± 1 cm water om uitdrogen van het vlees te voorkomen.

Draai de oven nu hoog en braad het vlees 40 minuten. Haal het uit de oven en veeg het zout er voorzichtig met een kwastje af.

Dep het vlees nogmaals met keukenpapier droog, zet het weer in de oven en draai die wat lager. Draai na 10 minuten de oven weer wat lager en na 10 minuten opnieuw. Als het vlees er krokant en mooi bruin uitziet, kan het uit de oven worden gehaald.

Breng voor de saus een klein pannetje met de tomatenpuree, chilisaus, azijn, de suiker en een kopje water op matig vuur aan de kook.

Bind de saus met wat water aangemaakte maïzena.

Haal de metalen satépennen uit het vlees en snijd het eerst in repen en dan in blokjes.