Home > Recepten

Babi panggang 05 (geroosterd buikspek)

2 kg buikspek met zwoerd

4 eetlepels spicepowder for roasting (barbecue kruiden)

2 1/2 eetlepel babi panggangkruiden

10 teentjes knoflook

3 theelepels ve-tsin

peper, zout

cognac of whisky
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoongemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven.

Maak een marinade van fijngewreven knoflook, zout, peper ve-tsin, babi panggangkruiden, barbecuekruiden en 2 eetlepels cognac of whisky.

Maak inkepingen in het vlees, wrijf de marinade goed in en laat het vlees enige uren (3 a 4) marineren.

Hierna wordt het vlees in ± 1 uur gaar geroosterd aan het spit, terwijl u het af en toe met wat kruidensaus bestrijkt.