Home > Recepten

Babi panggang 07

600 gr doorregen varkenslappen

3 teentjes knoflook

1/2 theelepel gemberpoeder

1 theelepel ketoembar

versgemalen peper

6 eetlepels Chinese sojasaus

1 eetlepel citroensap

5 1/2 eetlepel olie

5 eetlepels tomatenketchup

1 pot atjar tjampoer
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in smalle reepjes en doe ze in een kom.

Pers er 2 teentjes knoflook boven uit.

Voeg een kwart theelepel gemberpoeder, de ketoembar, peper, 3 eetlepels sojasaus, ¾ eetlepel citroensap en 1,5 eetlepel olie toe.

Meng het geheel goed door elkaar en laat minimaal 2 uur intrekken (afgedekt in de koelkast). Af en toe door scheppen.

Doe de tomatenketchup, sojasaus, 1/4 theelepel gemberpoeder, 1/4 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in een steelpan.

Pel 1 teentje knoflook en pers dat erboven uit.

Roer dit door elkaar.

Laat in een zeef de atjar tjampoer uitlekken.

Verhit de olie en bak de helft van het vlees op hoog vuur in ± 5 minuten bruin en krokant.

Schep het met een schuimspaan uit de pan.

Bak de rest van het vlees op dezelfde manier.

Voeg het uit de pan genomen vlees weer toe en laat het zonder deksel in ± 15 minuten bruin en gaar bakken.

Roer af en toe.

Breng intussen de tomatensaus al roerend aan de kook.

Leg de verwarmde atjar tjampoer op een platte schaal, haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het op de atjar. Schenk er ± 4 eetlepels saus over en doe de rest van de saus in een sauskom.

Notities

Tip:

Dit gerecht kan uitstekend bereid worden in de wadjan of wok.