Home > Recepten

Babi panggang 08

500 gr hamlappen

6 eetlepels ketjap manis

3 eetlepels olie

2 eetlepels vloeibare tamarinde

2 teentjes knoflook

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel laos (of een stukje laoswortel van 2 1/2 cm)

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel ketoembar

1 eetlepel tomatenpuree
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in repen.

Maak een marinade van de ketjap, olie, tamarinde, kerrie, laos, gember en ketoembar en laat het vlees daarin minstens 3 uur marineren.

Haal het vlees uit de marinade en bak het in de koekenpan aan alle kanten bruin.

Voeg de knoflook toe en laat die even meebakken.

Roer de tomatenpuree door de marinade en giet deze bij het vlees.

Zet het vuur laag en laat het vlees in 30 minuten goed gaar worden.