Home > Recepten

Babi panggangsaus 5

1 blikje tomatenpuree (70 gr)

2 dl water

1/2 dl azijn

1/2 dl gembersiroop

5 bolletjes stemgember

2 theelepels aardappelmeel of maïzena



Boemboes:

1/2 theelepel Gemberpoeder

2 theelepels Sambal oelek

2 theelepels Suiker

Zout
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de tomatenpuree met het water en zet dit op het vuur.

Voeg de boemboes toe, laat het geheel even borrelen en voeg dan de azijn en de gembersiroop toe.

Rasp de bolletjes gember en doe ze bij de saus.

Bind de saus met aardappelmeel of maïzena.

Notities

Deze saus kan bij babi panggang zowel warm als koud worden geserveerd.

Afgekoeld is de saus in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.