Home > Recepten

Babi panggang 11

500 gr doorregen varkenslappen

1 middelgrote geraspte ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels djahé

1 theelepel laos

1 theelepel sereh

5 eetlepels Chinese sojasaus

6 eetlepels olie

1 gesnipperde ui

1 mespunt knoflookpoeder

1 blikje tomatenpuree

1/2 eetlepel goela djawa

1/2 bouillontablet

2 eetlepels maïzena

2 eetlepels droge sherry

1 mespunt ve-tsin

zout

bruine basterdsuiker

500 gr mie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vlees:

Dep het vlees droog met keukenpapier.

Vermeng de geraspte ui met 1 teentje knoflook, de djahé, laos, sereh en 3 eetlepels ketjap.

Bestrijk het vlees met dit mengsel en strooi er wat zout op.

Verwarm 5 eetlepels olie, bak daarin het vlees langzaam gaar en aan weerszijden lichtbruin.

Voeg wat water toe.



Saus:

Verwarm in een steelpan de rest van de olie.

Fruit daarin de gesnipperde ui glazig en voeg 1 teentje knoflook, de tomatenpuree, suiker en het bouillonblokje toe.

Roer van de rest van de ketjap, de maïzena, de sherry, de ve-tsin en 1 dl water een papje.

Breng de inhoud van de steelpan aan de kook.

Voeg het papje toe en laat de vloeistof onder geregeld roeren aan de kook komen.

Voeg naar smaak nog wat ketjap en zout toe.



Bereid de mie.

Snijd het vlees in gelijke stukken.

Doe de mie op een schaal, schep het vlees en het bakvet door de saus en dien dit samen met de mie (of apart) op.