Home > Recepten

Babi panggang 13

500 gr reepjes speklap



Voor de marinade:

1 kleine gesnipperde ui

2 geperste teentjes knoflook

2 theelepels djah=

3 eetlepels ketjap

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel arachide olie

zout, peper



Voor de saus:

1 eetlepel arachide olie

1 kleine gesnipperde ui

2 teentjes knoflook

1 dl bouillon

1 eetlepel sherry

1 eetlepel azijn

6 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel suiker
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade en laat het vlees 1 uur marineren.

Breng het vlees met de marinade in een pan aan de kook, draai het vuur laag en laat het met het deksel op de pan 45 minuten sudderen tot het vlees gaar is.

Voeg eventueel water toe als teveel vocht verdampt.

Doe het vlees in een ovenschaal en bak het 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot het bruin en knapperig is.

Verhit voor de saus de olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook 3 minuten.

Voeg de bouillon, sherry, azijn, tomatenpuree en suiker toe.

Breng dit al roerend aan de kook.

Zet het vuur laag en laat het nog 5 minuten doorkoken.

Schenk de saus over het vlees en serveer het met atjar.