Home > Recepten

Ku lu yuk 01

250 gr varkenshaas of magere speklap

1 1/2 dl zoetzure saus (zie onder zoetzure saus)

70 gr ui

60 gr winterwortel

5 gr gember

60 gr aardappelmeel of maïzena

2 eetlepels olie

6 dl olie

1 teentje knoflook

1 rode paprika

1 groene paprika

1/2 Spaanse peper

1/2 lente-ui



Marinade:

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel water

1 eetlepel maïzena

1/2 eetlepel rijstwijn of sherry

1 theelepel suiker

peper



Bindpapje: 1/2 eetlepel maïzena, 1 eetlepel water
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 x 1 cm en marineer het met de ingredienten van de marinade 30 minuten.

Verwijder de zaadjes uit de paprika en de Spaanse peper.

Snijd de paprika, ui, Spaanse peper en winterwortel in driehoekjes.

Snijd de lente-ui in dunne reepjes.

Sla de knoflook en de gember plat.

Vermeng de ingredienten van het bindpapje.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de knoflook en gember toe, roerbak enkele seconden en verwijder de knoflook en gember.

Voeg de wortel, paprika, ui en Spaanse peper toe.

Roerbak 1 minuut.

Voeg de zoetzure saus toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de saus licht bindt.

Houd de saus warm.

Laat het vlees uitlekken en haal de stukjes door aardappelmeel of maïzena. Verhit 6 dl olie in een wok of frituurpan tot 190°C.

Frituur de stukjes vlees tot ze goudbruin zijn (± 2 minuten).

Verwijder ze uit de olie en leg ze op een schaal.

Giet de saus erover.

Garneer met lente-ui.