Home > Recepten

Ku lu yuk 03

500 mager varkensvlees (procureur of fricadeau)

8 eetlepels bloem

1 geklutst ei

1 dl kippenbouillon van een stukje bouillontablet

1 groene paprika

1 rode paprika

2 worteltjes

1/2 blik bamboespruiten

1 kleine prei

1/4 blik ananasstukjes

2 dl slaolie



voor de saus:

1 eetlepel maïzena

4 eetlepels rode wijnazijn

2 eetlepels suiker

1 eetlepel ketjap

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels sherry
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van ± 3 cm.

Maak een beslag van de bloem, het ei en de bouillon en doe het vlees hierin.

Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.

Snijd de paprika's, worteltjes, bamboespruiten en prei in lange brede repen.

Laat de ananasstukjes uitlekken.

Maak de maïzena aan met de azijn, ketjap, suiker, tomatenketchup, sherry en 3 eetlepels ananassap.

Verhit de olie en doe de stukjes vlees er één voor één in tot de bodem net bedekt is en bak het vlees in 6 minuten goudbruin.

Bak zo alle stukjes vlees en houd ze warm.

Haal bijna alle olie uit de pan tot er nog ± 2 eetlepels over zijn en laat de olie goed heet worden.

Voeg de knoflook, paprika, wortel en prei toe en bak deze, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten.

Fruit de bamboespruiten nog 1 minuut mee en doe er daarna het maïzenamengsel en de stukjes ananas bij.

Laat alles 1 minuut doorkoken en giet de saus met de groenten over de blokjes vlees.

Notities

Geef er rijst of mie bij.