Home > Recepten

Ku lu yuk 04

500 gr hamlappen

2 eetlepels sherry

zout, peper

2 gesplitste eieren

6 eetlepels maïzena

2 eetlepels bloem

1 winterwortel

2 uien

2 teentjes knoflook

100 gr champignons

1 rode paprika

1 prei

olie

1 ananasschijf

1 dl tomatenketchup

4 dl appelazijn

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels suiker

1 liter frituurolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding



Snijd het vlees in stukjes en vermeng die met het zout, de peper en de sherry.

Roer de eierdooier los met de maïzena en de bloem en laat dit 30 minuten rusten.

Verhit het frituurvet tot 180°C.

Maak het vlees droog.

Klop de eiwitten stijf, schep ze door het ei/bloemmengsel, zodat een beslag ontstaat.

Haal het vlees door het beslag en frituur het.

Laat het uitlekken.

Snijd de wortel in schijfjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de champignons, snijd de paprika in stukjes en de prei in ringen.

Verhit wat olie in wok en fruit de ui en de knoflook.

Doe de andere ingredienten erbij en roerbak 5 minuten.

Doe de kleingesneden ananas erbij.

Verwarm in een steelpan de ketchup, azijn, sojasaus en maïzena tot het bindt.

Los er de suiker in op en roer de saus door het vlees.