Home > Recepten

Ku lu kai van kalkoenfilet, met komkommer

1/2 komkommer

3 bosuitjes

1 theelepel djahé

1.5 lepel sherry

1 lepel sojasaus

1/2 theelepel sesamolie

125 g bloem

1 flinke teen knoflook

2 theelepels djahé

1/4 theelepel zout

1 ei

2 dl bronwater

500 g kalkoendilet in blokjes

olie

1 teen knoflook

1/2 dl kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: Wilma

Bereiding

Schil 1/2 komkommer en snijd hem in halve boogjes.

Snijd 3 bosuitjes in ringen.

Maak een sausje van 1 theelepel gemberpoeder, 1 1/2 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 theelepel sesamolie en 1/2 eetlepel maïzena.

Maak beslag van 125 gr bloem, 1 flinke teen knoflook uit de pers, 2 theelepels gemberpoeder, 1/4 theelepel zout, 1 ei en 2 dl bronwater. Doe hierin 500 gr Blokjes kalkoenfilet en frituur.

Fruit in wat olie een teen knoflook uit de pers, bak de komkommer en de bosui mee, breng het geheel met 1/2 dl kippenbouillon en het sausje aan de kook en schenk dat erover.