Ku lu kai van kalkoenfilet, met komkommer |
|
1/2 komkommer 3 bosuitjes 1 theelepel djahé 1.5 lepel sherry 1 lepel sojasaus 1/2 theelepel sesamolie 125 g bloem 1 flinke teen knoflook 2 theelepels djahé 1/4 theelepel zout 1 ei 2 dl bronwater 500 g kalkoendilet in blokjes olie 1 teen knoflook 1/2 dl kippenbouillon |
|
BereidingSchil 1/2 komkommer en snijd hem in halve boogjes.Snijd 3 bosuitjes in ringen. Maak een sausje van 1 theelepel gemberpoeder, 1 1/2 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 theelepel sesamolie en 1/2 eetlepel maïzena. Maak beslag van 125 gr bloem, 1 flinke teen knoflook uit de pers, 2 theelepels gemberpoeder, 1/4 theelepel zout, 1 ei en 2 dl bronwater. Doe hierin 500 gr Blokjes kalkoenfilet en frituur. Fruit in wat olie een teen knoflook uit de pers, bak de komkommer en de bosui mee, breng het geheel met 1/2 dl kippenbouillon en het sausje aan de kook en schenk dat erover. |
Home > Recepten