Varkensvlees, Chinees 1 |
|
500 gr varkensvlees plantenvet 1 grote ui 20 gr bloem ruim 1/4 liter bouillon van bouillonblokjes 1/2 blik ananas (in stukjes) 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel azijn zout suiker een snufje cayennepeper (desgewenst ananas en kersen voor de garnering) Eventuele toevoeging: 1 stuk klein gesneden gember en 1 eetlepel gembernat samen met een beetje tomatenketchup. |
|
BereidingBak het in dunne reepjes gesneden varkensvlees aan in plantenvet, neem het uit de pan en zet het op een warme plaats weg.Snijd de ui in stukjes en smoor die in het braadvet. Strooi er bloem over en laat dit even door bakken. Blus af met bouillon. Voeg er 6 eetlepels ananas-sap en de sojasaus bij en laat het even doorkoken. Doe de uitgelekte stukjes ananas samen met de azijn bij de saus en breng dit op smaak met behulp van zout, suiker en cayennepeper. Verhit het vlees opnieuw in de saus en dien het direkt op. Eventueel met ananas en kersen. |
Home > Recepten