Home > Recepten

Varkensvlees, Chinees 1

500 gr varkensvlees

plantenvet

1 grote ui

20 gr bloem

ruim 1/4 liter bouillon van bouillonblokjes

1/2 blik ananas (in stukjes)

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel azijn

zout

suiker

een snufje cayennepeper

(desgewenst ananas en kersen voor de garnering)

Eventuele toevoeging: 1 stuk klein gesneden gember en 1 eetlepel gembernat samen met een beetje tomatenketchup.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het in dunne reepjes gesneden varkensvlees aan in plantenvet, neem het uit de pan en zet het op een warme plaats weg.

Snijd de ui in stukjes en smoor die in het braadvet.

Strooi er bloem over en laat dit even door bakken.

Blus af met bouillon.

Voeg er 6 eetlepels ananas-sap en de sojasaus bij en laat het even doorkoken.

Doe de uitgelekte stukjes ananas samen met de azijn bij de saus en breng dit op smaak met behulp van zout, suiker en cayennepeper.

Verhit het vlees opnieuw in de saus en dien het direkt op.

Eventueel met ananas en kersen.