Home > Recepten

Spareribs 2

20 spareribs

1-2 theelepels zout

4 eetlepels olie

1 kleine ui, 1 cm verse, geschilde gemberwortel en 1 gepelde knoflookteen in de vijzel tot pasta verwerkt



Voor de marinade:

mespunt ve-tsin

1 eetlepel lichte sojasaus

1 eetlepel maïzena

1 eetlepel rijstwijn of droge sherry

1 eetlepel olie

1 eetlepel tomatenketchup

mespunt cayennepeper



Voor de saus:

3 eetlepels honing

3 eetlepels donkere Chinese azijn

3 eetlepels tomatenketchup

1 dessertlepel maïzena

1 eetlepel water

1 eetlepel zoete ketjap

mespunt zout

zwarte peper uit de molen of een mespunt cayennepeper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd van de spareribs de grote stukken vet af en doe die weg.

Wrijf de spareribs in met een heel klein beetje zout.

Verhit de 4 eetlepels olie in de wok en voeg de tot pasta gemalen gember, knoflook en ui toe.

Doe er direct de spareribs bij en bak ze in ± 6 minuten aan alle kanten aan.

Neem ze uit de pan en zet ze even apart.

Vermeng alle ingredienten voor de marinade, schenk het over de spareribs en laat het 30 minuten intrekken; draai ze af en toe om.

Vermeng in een klein pannetje de ingredienten voor de saus, breng het op laag vuur al roerend aan de kook en laat het inkoken tot 2/3 deel over is.

Verwarm de oven voor op 190°C en leg de spareribs op een bakblik.

Strijk de saus uit het pannetje voor de helft over de spareribs en bak ze 10-12 minuten.

Draai de ribbetjes om, strijk er de andere helft van de saus over en bak nog eens 10-12 minuten.

Doe ze, als ze aan alle kanten mooi bruin en knapperig zijn, over op een schaal.

Serveer ze naar keuze heet of koud.