Home > Recepten

Varkensvlees met honing, geroosterd

400 gr varkensvlees, bijvoorbeeld ontbeende halskarbonades

2-4 eetlepels vloeibare honing



Voor de marinade:

2 eetlepels Beansauce

2 eetlepels Hoisinsaus

1 theelepel fijngehakte teentjes knoflook

1 theelepel fijngehakte gemberwortel

1 theelepel vleesbouillon (van tablet)

2 theelepels zout

1 theelepel witte peper

1 theelepel vijfkruidenpoeder

1 theelepel Mei Kuei Lu (rozenblaadjesbrandy) of cognac of whisky

1 theelepel sesamolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in repen van ± 15 x 8 cm en ± 2 cm dik.

Vermeng de ingredienten voor de marinade, wrijf het vlees ermee in en laat het afgedekt minstens 2 uur in de koelkast marineren (een dag mag ook)!

Verwarm de oven voor op 220°C.

Plaats het vlees op het rooster in het midden van de oven, zet de lekbak onder het rooster en bak het vlees in ± 15 minuten bruin en gaar.

Haal het vlees uit oven, bestrijk het met honing en snijd het in mooie schuine plakjes.

Notities

Geroosterd varkensvlees met honing is een traditionele combinatie van pittig gemarineerd vlees dat, nadat het in de oven is gebakken, wordt bestreken met vloeibare honing.

Lekker met chilisaus en geblancheerde paksoi.