Home > Recepten

Varkensvlees, Kantonees zoetzuur

500 gr mager varkensvlees in blokjes

6-8 dl olie

3 eetlepels bloem

1 gekneusd teentje knoflook

2 theelepels sesamolie



Voor de marinade:

1 eetlepel sherry

1 eetlepel lichte Chinese sojasaus

1/2 theelepel zout

1 ei



Voor de saus:

3 eetlepels rode rijstazijn

3 eetlepels bruine suiker

1 eetlepel donkere sojasaus

2 eetlepels kippenbouillon (van tablet)

2 theelepels aardappelmeel
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade en laat het vlees hierin 10 minuten marineren.

Vermeng de ingredienten voor de saus en zet die apart.

Verhit een wok, schenk de olie erin en verhit die.

Bestuif het vlees met de bloem, laat het in de hete olie lichtbruin kleuren en schep het uit de wok.

Verhit opnieuw de olie in de wok, voeg het vlees weer toe en bak het tot het goudbruin is.

Schep het vlees dan uit de wok en laat het uitlekken.

Schenk de olie uit de wok, zet de warme wok terug op vuur en voeg 1 eetlepel olie weer toe.

Laat de knoflook in de hete olie donker verkleuren, maar niet verbranden en verwijder de knoflook dan.

Doe de sausingredienten bij de olie in de wok en roer goed tot de saus gaat binden en bubbelen.

Voeg dan de sesamolie toe en leg het vlees in de saus.

Meng alles voor het serveren goed.

Notities

Zoetzuur varkensvlees is één van de typisch Kantonese gerechten waarin verschillende smaken voorkomen. Bij het vlees, geserveerd op een bananeblad, wordt gefrituurde rijstvermicelli gegeten.